Nastavenie súborov cookie

Keď navštívite ktorúkoľvek internetovú stránku, táto stránka môže uložiť alebo obnoviť informácie o vašom prehliadači, najmä v podobe súborov cookie. Tieto informácie sa môžu týkať vás, vašich preferencií, vášho zariadenia alebo sa môžu použiť na to, aby stránka fungovala tak, ako očakávate. Tieto informácie vás zvyčajne neidentifikujú priamo, vďaka nim však môžete získať viac prispôsobený internetový obsah. V týchto nastaveniach si môžete vybrať, že niektoré typy súborov cookie nepovolíte. Po kliknutí na nadpisy jednotlivých kategórií sa dozviete viac a zmeníte svoje predvolené nastavenia. Mali by ste však vedieť, že blokovanie niektorých súborov cookie môže ovplyvniť vašu skúsenosť so stránkou a služby, ktoré vám môžeme ponúknuť. Viac informácií

Spravovať nastavenie súborov cookie

Nevyhnutne potrebné súbory cookie

Vždy aktívne

Tieto súbory cookie sú potrebné na zabezpečenie funkčnosti internetovej stránky a nemožno ich v našich systémoch vypnúť. Zvyčajne sa nastavujú len ako reakcia na vami vykonané činnosti, ktoré predstavujú žiadosť súvisiacu so službami, ako je napríklad nastavenie preferencií ochrany osobných údajov, prihlasovanie alebo vypĺňanie formulárov. Svoj prehliadač môžete nastaviť tak, aby blokoval alebo vás upozorňoval na takéto súbory cookie, v takom prípade však nemusia niektoré časti stránky fungovať.

Súbory cookie súvisiace s výkonom

Tieto súbory cookie nám umožňujú určiť počet návštev a zdroje návštevnosti, aby sme mohli merať a vylepšovať výkon našej stránky. Pomáhajú nám zistiť, ktoré stránky sú najviac a najmenej populárne, a vidieť, koľko návštevníkov sa na stránke pohybuje. Všetky informácie, ktoré tieto súbory cookie zbierajú, sú súhrnné, a teda anonymné. Ak tieto súbory cookie nepovolíte, nebudeme vedieť, kedy ste našu stránku navštívili.

Hodnotenie kvality zamestnávateľmi

Získavanie spätnej väzby od zamestnávateľov je dôležitým krokom k zlepšovaniu kvality vzdelávania a zabezpečovaniu vysokej uplatniteľnosti absolventov v praxi. Táto spätná väzba poskytuje UMB dôležité informácie o schopnostiach a vedomostiach, ktoré zamestnávatelia očakávajú od našich absolventov, čím sa vieme lepšie prispôsobiť potrebám trhu práce a zvýšiť pripravenosť študentov na ich budúce profesie. 

Výsledky spätnej väzby sú štatisticky spracované a prostredníctvom fakultných koordinátorov vnútorného systému kvality (VSK) doručené príslušnému orgánu zabezpečovania kvality študijného programu (OZŠP/OZUŠP) a vedeniu fakulty, resp. univerzity, ak ide o univerzitné študijné programy.

Na základe výsledkov spätnej väzby môže OZŠP/OZUŠP navrhnúť opatrenia na zlepšenie kvality študijného programu alebo jeho časti. Každé navrhované opatrenie musí obsahovať:

  • opis identifikovaných nedostatkov,
  • návrh konkrétnych opatrení na ich odstránenie,
  • určenie zodpovedných osôb,
  • časový rámec realizácie.

V prípade, že navrhnuté opatrenia vedú k úprave študijného programu alebo jeho ucelenej časti, prerokúvajú sa v rámci Rady študijného programu (RŠP) alebo Rady univerzitného študijného programu (RUŠP), pričom sa prihliada na lehoty uvedené v harmonograme podávania žiadostí zverejnenom na webovom sídle CEZKA.

Závery z vyhodnotenia spätnej väzby od zamestnávateľov a prijaté opatrenia sa spravidla zverejňujú na webovej stránke fakulty alebo CEZKA (pri univerzitných programoch). Pri ich publikovaní je zabezpečená anonymita respondentov.

Okrem centrálneho zberu spätnej väzby prostredníctvom CEZKA má OZŠP/OZUŠP možnosť získavať dodatočnú spätnú väzbu od zamestnávateľov samostatne. Rozsah, forma a spôsob takéhoto zberu údajov sú výlučne v jej pôsobnosti a slúžia na ďalšie zlepšovanie kvality študijných programov.

Aktuálne prebiehajúce prieskumy

Aktuálne na UMB neprebieha žiaden prieskum zameraný na vybrané aspekty kvality vysokoškolského vzdelávania medzi zamestnávateľmi.

Výsledky predchádzajúcich prieskumov

V tejto časti sú zverejnené výsledky všetkých prieskumov, ktoré viedli k získaniu spätnej väzby od zamestnávateľom ako jednej z relevantných zainteresovaných strán interného zabezpečovania kvality vysokoškolského vzdelávania.